Hastanemizde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) Açılıyor
02 Ocak 2024

Ergani Belediye Başkan V. Ahmet KARAASLAN ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU arasında hastanemiz bünyesinde hizmet verecek olan TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) merkezinin açılması için protokol imzalandı.
Merkezde, şizofreni ve benzeri psikosomatik hastalar, duygu durum bozuklukları, ruhsal hastalıkları olan hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra takip ve tedavileri de yapılacak. Merkezde, psikiyatri hekiminin yanı sıra, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve hemşire hizmet verecektir.
Merkeze başvuran hastalar, psikiyatri uzmanı tarafından değerlendirilerek hastaya sunulacak uygun sağlık hizmeti belirlenecektir. Merkeze gelemeyecek durumda olan hastalara ise evde sağlık hizmeti sunulacaktır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne başvuran hastaların düzenli takip ve tedavilerinin yanı sıra, bireysel ve grup psikoterapileri, resim, müzik, drama gibi terapiler de yapılacaktır.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin halkımıza hayırlı olmasını dileriz.

• TRSM Protokol